fredag, 23 oktober 2009, 18:34 [hans-olof]

Större skandal än pengarullningen inom AMF

Gå till Kommentarer

Nu är LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin indragen i en ny skandal. Sannolikt saknar hon insikt den här gången också, men nu har hon faktiskt chansen att revanschera sig. Här finns inga avtal som binder henne och hennes bolag att göra dumheter. Snarare tvärtom.

Ingen har väl missat att Folksam, där Lundby-Wedin är styrelseordförande, ensidigt har beslutat att drastiskt försämra hundratusentals pensionärers begravningsförsäkringar. Så mycket faktiskt att utbetalningarna inte längre räcker till en tämligen enkel begravning och så att många pensionärer får ut avsevärt mycket mindre i försäkringsersättning än vad det betalat in i premier.

Hur oförskämt och oetiskt får egentligen ett företag med rötterna i arbetarrörelsen agera mot rörelsens trotjänare?

Och hur ska jag och alla andra som har våra hem- liv- och pensionsförsäkringar i Folksam våga lita på att inte samma sak drabbar oss om bolaget tycker att just vår försäkring börjar bli en dålig affär som minskar möjligheterna att stödköpa aktier i Swedbank eller göra andra strategiska placeringar av det överskott vi bidragit till genom åren?

Dags att agera Wanja Lundby-Wedin om du vill att vi ska ha kvar någonting av förtroendet för dig och ditt försäkringsbolag.

Lämna en kommentar