torsdag, 03 december 2009, 11:51 [hans-olof]

Ursäkta dröjsmålet

Gå till Kommentarer

Jag beklagar att det var så länge sedan som det skrevs något nytt på den här blogen. Jag kan bara skylla på det svenska pensionssystemet. Jag ska gå i förtida pension vid årsskiftet och jag har därför fått ägna större delen av hösten åt att försöka räkna ut hur uttagen av de olika delarna av min pension ska kunna tas ut så att jag sammantaget får bästa möjliga pensionsutfall under återstoden av mitt liv. Det är inte lätt kan jag lova eftersom de flesta av oss saknar den viktigaste komponenten i en sådan ekvation – kunskapen om hur länge vi kommer att leva och vara i behov av pengar att spendera.

Annars har det ju funnits massor att tycka till om under senhösten. En fredspristagare som trappar upp kriget genom att skicka 30 000 nya soldater till Afghanistan. En näringsminister som talar illa om ett bilföretag vars sysselsättning i Sverige behöver räddas och som gör bort sig fullständigt i turerna kring Vattenfall. En oppositionsledare som genom tal om samarbete över blockgränsen verkar ha gett upp hoppet redan nu om en valseger nästa höst. Nya regler för sjuka och arbetslösa som gör att svårt cancersjuka jagas av Försäkringskassan fast de nästan ligger på dödsbädden. En miljöminister som tycker att det behövs fler bilar. En mallig författare som får byxorna nerdragna för att han mörkat sitt samröre med KGB. Ett främlingsfientligt parti som verkar vara på väg in i riksdagen och som vinner ett ökat stöd i opinionen ju fler dumheter som företrädarna hasplar ur sig. Bara för att ta några exempel på vad jag borde ha tyckt till om under de veckor som gått sen sist.

Jag lovar, jag ska försöka bättra mig.

Lämna en kommentar