måndag, 07 december 2009, 20:58 [hans-olof]

Wetterstrand kan rädda Sahlin

Gå till Kommentarer

Det ser ut som om regeringen är på väg att sätta fälleben på sig själv i sjukförsäkringsfrågan.
Brist på empati heter det i kritiken. Förakt för människor som inte förmår producera på topp är kanske ett mera precist omdöme.

Kanske blir den här skandalen, rätt förvaltad, det som säkrar ett maktövertagande för oppositionen i nästa val – trots Mona Sahlin. För även om det i opinionssiffrorna verkat kunna bli rena straffsparken för henne att vinna valet så kan väl inte den mest hängivna s-supporter påstå att hon har gjort sig förtjänt av en sådan framgång.

För att balansera upp Sahlins tillkortakommanden skulle det säkert kunna stärka oppositionen högst avsevärt om man redan nu utsåg Maria Wetterstrand till vice statsminister i skuggkabinettet. Hon är ju helt klart den klarast lysande stjärnan i det gäng som tror sig vara kapabelt att få svenska folkets förtroende för att ta över.

En vice statsministerkandidat som vinner förtroende i de flesta läger smäller ju onekligen mycket högre än en vice statsminister som fungerar som ett sänke i den nuvarande regeringen.

Lämna en kommentar