torsdag, 04 april 2013, 18:32 [hans-olof]

Det lät bättre idag, men…

Gå till Kommentarer

Jag får väl lov att erkänna att det lät bättre när Stefan Löfven idag höll sitt linjetal som kongressvald partiledare för socialdemokraterna. Jag blev faktiskt aningen berörd vid några tillfällen, det får jag lov att tillstå. Det var dessutom ett tal där han på flera politikområden markerade en tydlig rågång i förhållande till det som regeringsalliansen förefaller att stå för.

Men det är väl också vad man kan kräva av ett tal som ska slå an tonen inför ett nytt ödesval och ingjuta mod i de redan frälsta.

Jag kan ändå inte låta bli att drömma mig tillbaka till den fullkomligt magiska stämning som rådde i Folkets Hus i Stockholm den dagen Olof Palme valdes till ny partiledare. Jag var där och det jag upplevde då är ljusår från den känsla jag fick när Löfven äntrade podiet idag. På Svenska Mässan dessutom och utan traditionell arbetarrörelseinramning.

Det är inte utan att Stig Sjödins versrader ringer i mina öron:

Förr var det renat och Internationalen.

Nu är det surt rödvin och Flickorna i Småland.

2 Kommentarer

  • Jo, det skulle nog behövas lite mer ”upp till kamp” och lite mindre ”sussilull” för att räta upp vårt land från den slagsida vi legat på allt för länge…

  • Han har en bit kvar.

Lämna en kommentar